Заарештовані готелі та санаторії можуть перетворити на житло для переселенців

18:55, 27 жовтня 2022
Уряд розглядає можливість передачі майна, яке було заарештовано, для забезпечення внутрішньо переміщених осіб соціальним житлом.
Заарештовані готелі та санаторії можуть перетворити на житло для переселенців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін розглядає можливість передачі майна, яке було заарештовано та передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), в управління виконавчої влади та підприємствам держсектору для забезпечення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) соціальним житлом. Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба міністерства.

«Ми маємо вирішити поточну ситуацію, коли з одного боку в нас є багато внутрішньо переміщених осіб, а з іншого – є заарештовані об’єкти, які знаходяться в розпорядженні АРМА і по яких йдуть судові справи. Нам треба розробити механізм, за яким би доступ до конкурсів АРМА мали як державні, так і приватні підприємства. Міністерства можуть виходити на такі конкурси через держпідприємства, які є в їх підпорядкуванні. Держава зацікавлена у збереженні і функціонуванні цих об’єктів», - заявила Свириденко.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Дмитро Жоравович повідомив, що наразі є близько 80 об’єктів нерухомості, які можна виставляти на конкурс з пошуку нових управителів. Це бази відпочинку та готелі, за якими йдуть судові тяжби, вони заарештовані та знаходяться в управлінні АРМА. До складу кожного готелю чи бази відпочинку може входити декілька об’єктів нерухомості. Обов’язковою умовою таких конкурсів буде те, що новий управитель має забезпечити передачу 10-20% від номерного фонду на потреби внутрішньо переміщених осіб.

На конкурси з пошуку нових управителів з обов’язковим розміщенням на частині таких об’єктів ВПО пропонується передати 5 готелів, 24 санаторії та нежитлові приміщення у різних регіонах України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді