Махінації з житлом для прикордонників: колишньому очільнику Держприкордонслужби повідомлено про підозру

18:03, 28 жовтня 2022
Повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишнім голові Держприкордонслужби, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директору товариства – забудовника.
Махінації з житлом для прикордонників: колишньому очільнику Держприкордонслужби повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 28 жовтня, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишнім голові Державної прикордонної служби України, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директору товариства – забудовника. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«У першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Державній прикордонній службі України 66 квартир у Львові, зокрема в одному з центральних районів міста для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин», — йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що попри договірні зобов’язання товариство – забудовник продало квартири, призначені прикордонникам. Задля приховання своїх злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову з представниками Державної прикордонної служби України та провів «заміну» житла, незважаючи на те, що воно не відповідало умовам договорів.

Як наслідок, прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн гривень дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.

На сьогодні викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 6 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду