Депутат з Сумщини, який забезпечував окупантів продуктами, постане перед судом

20:50, 31 жовтня 2022
Депутат Охтирської райради також закликав співпрацювати з агресором.
Депутат з Сумщини, який забезпечував окупантів продуктами, постане перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата Охтирської районної ради VІІІ скликання від політичної партії «Наш Край» за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного часу, розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України та виправдовування дій агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

«За даними слідства, під час окупації Тростянецької громади, маючи проросійську позицію, депутат почав співпрацювати з військовослужбовцями збройних сил російської федерації. Зокрема, забезпечував їх продуктами харчування, надавав воєнізованим формуванням країни-агресора інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжуючи їх як на власному автотранспорті, так і на їх військовій техніці.

Більш того, депутат, спекулюючи на необхідних життєвих потребах під час окупації, закликав місцеве населення Тростянецької громади до так званих «перемовин» з військовослужбовцями країни-агресора. Разом з тим, депутат у соцмережах поширював матеріали, які відповідно до висновків спеціалістів, є закликами до зміни меж території України. Також він схвалював інформаційний контент, у якому міститься інформація щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

Затримано обвинуваченого 8 травня 2022 року, за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Черкасах жінку, яка закликала росіян завдати ракетного удару по місту, засудили на 10 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді