Макрон заявив про створення нової архітектури безпеки після закінчення війни в Україні

16:50, 9 листопада 2022
За словами французького лідера, також необхідно посилити контроль за озброєнням.
Макрон заявив про створення нової архітектури безпеки після закінчення війни в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європі потрібно створити нову архітектуру безпеки після закінчення війни в Україні. Також необхідно посилити контроль за озброєнням. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє TF1.

Сьогодні французький лідер представляє нову військову доктрину і під час виступу назвав виклики, з якими зіткнеться Франція через війну в Україні. Макрон вважає, що війна, розв'язана Росією, може стати початком ширшого конфлікту.

"Агресія проти України ризикує стати прообразом більш масштабного суперництва в майбутньому, до якого ми не маємо підстав ставитися з фаталізмом і до якого ми не маємо наміру ставитися пасивно", - сказав президент.

При цьому Макрон заявив, що війна в Україні прояснює "стан миру, ослаблення норм та табу". Він упевнений, що Європа вже "не застрахована від ракетних ударів".

Президент Франції додав, що після встановлення миру Європі потрібно сідати за стіл переговорів та створювати нову систему безпеки.

"Нам доведеться малювати всі наслідки, тобто будувати нову архітектуру безпеки та оновлені рамки стабільності та контролю над озброєннями", - заявив Макрон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва