На Київщині затримали ветеринара-живодера, фото

12:46, 12 листопада 2022
Поліцейські виявили сліди неприпустимих умов утримання тварин.
На Київщині затримали ветеринара-живодера, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Київщині поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Про це йдеться на офіційному сайті поліції.

Зазначається, що поліцейські Білоцерківщини провели невідкладний обшук в приватній оселі ветеринара. Під час слідчих дій правоохоронці виявили і вилучили 5 собак породи російський псовий хорт (борза), 2 фарфорові гончі, 1 тібецький мастиф та 1 гончак російський рябий, після чого передали їх на перетримку зоозахисникам до столиці.

У поліції повідомили, що 2 листопада до поліції надійшло повідомлення від мешканки Пустоварівки про те, що її сусід утримує в занедбаній будівлі собак, не годує їх та жорстоко з ними поводиться.

«Правоохоронці встановили, що 49-річний чоловік, який працює ветеринаром утримував 11 собак породи російська борза, 5 з яких померли.

Слідчі Сквири провели санкціонований обшук домоволодіння, де виявили сліди неприпустимих умов утримання тварин. Також, за попередніми даними, рештки загиблих собак зловмисник спалив. Поліцейські відкрили кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з тваринами (ч.1 ст.299 ККУ).

В подальшому вилучених тварин оглянуть спеціалісти та відберуть необхідні аналізи, по результатам яких буде визначено стан собак. Тривають слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що на Житомирщині живодер застрелив цуценя через гавкіт.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області