Мають лазерне наведення: Україна отримала модернізовані ракети Brimstone — ЗМІ

16:16, 22 листопада 2022
Британія передала Україні вдосконалену модель високотехнологічної ракети.
Мають лазерне наведення: Україна отримала модернізовані ракети Brimstone — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика Британія передала Україні модернізовані ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 з удвічі більшою дальністю, ніж у першого покоління. Про це повідомили одразу два видання The Telegraph та Defense Express.

Зазначається, що Brimstone 2 Dual Mode має більшу дальність стрільби, модернізовану боєголовку та лазерну систему наведення порівняно з оригінальною версією ракети. У той час як дальність стандартної Brimstone досягає 12 км при запуску з вертольота і 20 км з реактивного літака, друге покоління має радіус дії 40 і 60 км відповідно.

«Ще однією важливою відмінною рисою Brimstone 2 є комбінована система наведення: стандартна радіолокаційна головка самонаведення, здатна визначати наземні цілі, і класична напівактивна з лазерним самонаведенням. Перший дозволяє системі працювати в режимі «вистрілив і забув», а ракети можуть обмінюватися інформацією, щоб дві з них не атакували одну ціль. Останній передбачає додаткові можливості, такі як наведення БПЛА з лазерним цілевказівником», – сказано в повідомленні.

Вартість однієї ракети оцінюють у 175 тисяч фунтів стерлінгів, вони призначені в основному для ураження наземних цілей, у тому числі транспортних засобів, що рухаються з великою швидкістю.

Раніше ми писали, що США оголосили про новий пакет допомоги Україні: що до нього увійшло.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області