Starlink ввозитимуть в Україну без мита і ПДВ, — Шмигаль

20:07, 29 листопада 2022
Уряд вніс зміни до переліку товарів, які постачаються на територію України без сплати мита та ПДВ.
Starlink ввозитимуть в Україну без мита і ПДВ, — Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів звільнив від ПДВ та ввізного мита запчастини та комплектуючі для виготовлення електрогенераторів, а також обладнання супутникового інтернету (Starlink). Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні ми затвердили необхідні документи, аби старлінки завозилися в Україну без мита і ПДВ. Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій», - зазначив прем'єр.

У Мінекономіки пояснили, що уряд вніс зміни до переліку товарів, які постачаються на територію України без сплати мита та ПДВ.

Так, під податкові пільги потрапили комплектуючі для виготовлення енергетичного обладнання, засоби очищення води та засоби супутникового зв'язку до мережі Інтернет (Starlink).

«Спочатку уряд звільнив від мита та ПДВ імпорт генераторів та енергетичного обладнання. Це рішення робить таку продукцію дешевшою приблизно на 25%. Сьогодні ми робимо ще один крок.

Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинились у невигідному положенні, уряд додатково звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином, і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на четверть дешевшою», - пояснив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Раніше ми писали, що Мінцифри планує закупити нову партію Starlink.

Також відомо, що Starlink підвищив тарифи для українців: названа дата і нові ціни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді