Повідомлено про підозру священнику Києво-Печерської Лаври, фото

15:45, 1 грудня 2022
Як пише ОГП, за даними слідства, «підозрюваний, будучи священником, під час богослужіння в одному з храмів Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" поширював серед прихожан тези пропагандиського характеру».
Повідомлено про підозру священнику Києво-Печерської Лаври, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як пише Офіс Генерального прокурора, за даними слідства, «підозрюваний, будучи священником, під час богослужіння в одному з храмів Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» поширював серед прихожан тези пропагандиського характеру».

«У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями», - розповідають у СБУ.

Служба безпеки пише, що вказані особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Одразу після вказаного інциденту у Києво-Печерській Лаврі очільник СБУ Василь Малюк заявив, що це не залишиться без належної реакції спецслужби.

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду