Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі

19:35, 2 грудня 2022
Голова Верховної Ради повідомив, що російські пранкери писали йому, намагаючись видати себе за маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького.
Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук отримував фальшиві повідомлення начебто від імені маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького. Він переконаний, що до цього причетні російські пранкери.

"Не стати мішенню ru пранкерів. Днями російські посіпаки (їх навіть "спецслужбами" назвати складно), почали мені писати від імені мого Друга та Друга України Маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького.

Дякувати Богові, я маю особисті контакти і змогу спілкуватися з лідерами багатьох держав. Тому з Томашем Гродзьким ми просто посміхнулися намаганням "недалеких" пранкерів видати себе за європейських політиків", – розповів спікер українського парламенту.

На йому думку, такі дії Росії уже набувають рис нової "епідемії", про яку має знати світ. Ми всі повинні це усвідомити та мати високий рівень інформаційної гігієни", – наголосив Стефанчук.

Він додав: "Отже, простий алгоритм: якщо від мого імені з фальшивого аккаунту з моїм фото надходить повідомлення – це фейк! І українські, і європейські політики знають формат мого спілкування. Як і мою позицію щодо головних подій та рішень України".

Голова ВР наголосив на необхідності пам’ятати, що пранкерство – це елемент гібридної війни та ще один спосіб жалюгідної російської пропаганди.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки