У Мінкульті детально пояснили, що відбувається в Києво-Печерській Лаврі

09:15, 3 грудня 2022
Зараз мова не йде про передачу Києво-Печерської Лаври, мова йде про реєстрацію юридичної особи в тому самому монастирі, церкви, яка досі знаходиться в користуванні ПЦУ, — Олександр Ткаченко.
У Мінкульті детально пояснили, що відбувається в Києво-Печерській Лаврі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр культури Олександр Ткаченко пояснив ситуацію з передачею Православній церкві України Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Він зазначив, що йдеться про монастир, яким і так перебував у користуванні ПЦУ.

"Зараз мова не йде про передачу Києво-Печерської Лаври, мова йде про реєстрацію юридичної особи в тому самому монастирі, церкви, яка досі знаходиться в користуванні ПЦУ. Вона знаходиться на території Верхньої лаври. Змінюється просто назва і уточнюється адреса. Просто так співпало, оскільки реєстрація відбувалася протягом певного періоду часу, що ця інформація з'явилася сьогодні, зареєстрована в держреєстрі", - зазначив міністр в ефірі національного телемарафону.

"Вся Києво-Печерська Лавра є державною власністю. Як верхня, це заповідник, де розташовані музеї, і нижня лавра, яка передана в оренду за часів Януковича безстроково УПЦ. На території Верхньої лаври знаходиться ще один монастир, назва якого була змінена і сьогодні була зареєстрована. Нічого з точки зору пересування ченців не змінюється", - додав Ткаченко.

Нагадаємо, що 2 грудня стало відомо, що Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ.

Також у ЗМІ писали, що  РНБО ввела санкції проти очільника Києво-Печерської Лаври.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді