Залужний закликав Зеленського підписати закон про посилення відповідальності за дезертирство

20:50, 19 грудня 2022
Головнокомандувач ЗСУ підтримав новий закон про посилення покарань для військовослужбовців.
Залужний закликав Зеленського підписати закон про посилення відповідальності за дезертирство
Фото: espreso.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що підтримує закон про посилення покарань для військовослужбовців. Заява головнокомандувача ЗСУ з'явилася на його Facebook-сторінці.

«Я підтримую відповідні зміни у законодавстві, ухвалені Верховною Радою України, і прошу Президента підписати закон. Моя думка чітко відображає позицію командирів угруповань та військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань», - зазначив Залужний.

З його слів, армія тримається на дисципліні. І якщо прогалини у законодавстві не забезпечують його дотримання, а «відмовники» можуть сплатити штраф, це несправедливо. Більше того, і це ключове, оголені ділянки фронту змушені закривати собою інші військовослужбовці, що призводить до збільшення втрат особового складу, територій та мирних людей на них. Часто втрачені позиції доводиться відновлювати штурмовими діями дуже дорогою ціною. Так не має бути.

Він також наголосив, що загрози посилення безкарності командирів не існує, тому що вони також несуть повну юридичну відповідальність за свої дії чи бездіяльність.

«Чи визнаю я наявність проблем, які призводять до мимовільного відходу? Так, і працюю над їх усуненням. І проведені успішні операції зі звільнення територій нашої держави тому підтвердження. Я закликаю всіх поставити крапку в цій дискусії. І разом наближати перемогу», - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Раніше ми писали, що Рада ухвалила закон про заборону судам пом’якшувати покарання за відмову стріляти на полі бою та невиконання наказів начальників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва