Екснардепу 5-х скликань повідомили про підозру та оголосили у розшук

14:43, 22 грудня 2022
У СБУ пишуть, що підозрюваним є представник Харківського осередку партії регіонів, саме від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту.
Екснардепу 5-х скликань повідомили про підозру та оголосили у розшук
Джерело фото: Focus.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру колишньому народному депутату України. Як розповідають у СБУ, він публічно підтримав російську збройну агресію проти нашої держави.

За інформацією ЗМІ, мова йде, ймовірно, про Дмитра Святашу.

У СБУ пишуть, що підозрюваним є представник Харківського осередку партії регіонів. Саме від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту.

«Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України.

За даними слідства, у серпні цього року фігурант опублікував на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост. У своєму дописі закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформлювати російські паспорти.

Таким чином зловмисник "гарантував" громадянам лояльне відношення з боку агресора, а також обіцяв "списання" кредитних зобов’язань.

Крім цього, він переконував про нібито регулярне надходження "гумдопомоги" з рф до захоплених районів України та «відновлення» зруйнованої інфраструктури», - сказано у повідомленні Служби безпеки.

За оперативними даними, щоб уникнути правосуддя за вчинені злочини він втік до росії, наголосили у СБУ.

На підставі зібраних доказів українські правоохоронці підозрюють фігуранта за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі колишнього нардепа оголошено у розшук. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Крім того, у СБУ наголошують, що чоловіку повідомили про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній.

За матеріалами Служби безпеки у серпні цього року заарештовано активи фігуранта на суму 600 млн грн. У подальшому їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду