Оренда квартир у Києві: через відключення електрики житло рекордно упало в ціні

22:30, 25 грудня 2022
Динаміка вартості оренди залежить від ситуації на фронті та ситуації з енергетикою.
Оренда квартир у Києві: через відключення електрики житло рекордно упало в ціні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві від середини осені зменшилася активність орендарів - попит просів на 30%. Про це повідомляє видання «Фокус» із посиланням на експертку Вікторію Берещак.

Так, люди побоюються тривалих блекаутів. Крім того, став низьким попит на квартири поблизу інфраструктурних об'єктів, але там і помешкання дешевші.

«Якщо влітку, навіть на початку осені, ми бачили і повернення з-за кордону частини українців і внутрішню міграцію, переважно з деокупованих населених пунктів до столиці, то зараз ці процеси менш помітні. Люди не поспішають до столиці, бо дуже бояться потрапити в блекаут у великому місті. Найбільше лякає відсутність тепла, води та каналізації», - наголосила вона.

За її словами, з'явилася додаткові умови в нових договорах оренди. Вони стосуються можливості розірвання договору через форс-мажори, термін оренди від трьох місяців. Саме тому люди частіше винаймають багатоквартирне житло, ніж однокімнатні квартири.

«Помітна велика готовність власників іти на поступки. Це стосується і умов договорів, і орендної плати - знижки від довоєнної ціни приблизно на 10-12% ми вже бачимо. Флетшеринг і кооперація  знову в моді», - каже фахівчиня.

Експертка повідомила, що середня вартість однокімнатної квартири у Києві становить 7,5-9 тис. грн, двокімнатної - 9-11 тис. грн, трикімнатної - від 12 тис. грн.

Тепер динаміка вартості оренди залежить від ситуації на фронті та ситуації з енергетикою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області