МОЗ розпочало масштабне дослідження залежності від азартних ігор

10:47, 4 лютого 2023
На основі вивчення ігрової поведінки осіб, які грають в азартні ігри, команда науковців, лікарів, психологів, юристів та соціологів встановить критерії патологічної та проблемної ігрової поведінки й сформує «портрет» позитивного та проблемного гравця.
МОЗ розпочало масштабне дослідження залежності від азартних ігор
Зображення від rawpixel.com на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За сприяння Міністерства охорони здоровʼя в Україні в п’ятницю, 3 лютого, стартувало перше масштабне дослідження залежності від азартних ігор (лудоманії).

Як розповідають у МОЗ, на основі вивчення ігрової поведінки осіб, які грають в азартні ігри, команда науковців, лікарів, психологів, юристів та соціологів встановить критерії патологічної та проблемної ігрової поведінки й сформує «портрет» позитивного та проблемного гравця.

«Це допоможе своєчасно виявляти ознаки ризикової ігрової поведінки та попереджати ігрову залежність. Також результатом такої роботи стануть рекомендації для професійної медичної спільноти із застосування протоколів лікування ігрової залежності», - пояснюють там.

Завданням дослідження є:

  • вивчити ігрову поведінку осіб, які беруть участь в азартних іграх в інтернет, казино, залах гральних автоматів, та встановити критерій патологічної та проблемної ігрової поведінки;
  • розробити інструментарій самовиявлення проблемної/патологічної ігрової поведінки у гравця;
  • на основі критеріїв проблемної/патологічної ігрової поведінки розробити алгоритм дій гравцям та рекомендації самодопомоги щодо попередження ризику виникнення залежності від азартних ігор;
  • розробити рекомендації для організаторів грального бізнесу щодо виявлення гравця з проблемною/патологічною ігровою поведінкою та алгоритм дій для надання людині допомоги;
  • сформувати рекомендації для держави щодо поліпшення доступності медичної та соціальної допомоги для гравців з проблемною/патологічною ігровою поведінкою (залежністю від азартних ігор);
  • надати рекомендації по впровадженню протоколів лікування осіб із залежністю від азартних ігор. Сфера покриття дослідження охопить всю територію України (крім тимчасово окупованих територій).

Суспільне дослідження здійснюється командою експертів, соціологів та науковців громадської спілки «Центр відповідальної гри» (RGC) та Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду