Українці, які знаходяться в ЄС, продовжать отримувати доступні послуги міжнародного роумінгу

19:50, 6 лютого 2023
Спільна заява українських та європейських операторів зв’язку діятиме наступні 6 місяців.
Українці, які знаходяться в ЄС, продовжать отримувати доступні послуги міжнародного роумінгу
Зображення від wayhomestudio на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці, які вимушено перебувають в ЄС, зможуть залишатись на зв’язку з рідними та матимуть доступ до інтернету завдяки доступним чи безкоштовним послугам міжнародного роумінгу і міжнародних дзвінків.

Як повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, у рамках Саміту Україна – ЄС сім українських і 20 європейських операторів мобільного та фіксованого зв’язку підписали нову Спільну заяву про координацію зусиль для забезпечення доступного роумінгу для українців в ЄС.

«Спільна заява українських та європейських операторів зв’язку діятиме наступні 6 місяців. Вона є продовженням тих домовленостей, які було досягнуто у рамках попередньої Спільної заяви, укладеної 8 квітня 2022 року. Реалізація попередньої Спільної заяви дала змогу українським операторам пропонувати своїм абонентам доступні послуги роумінгу в 25 державах-членах ЄС і навіть охопити країни, які не входять в ЄС», - пишуть у Комітеті.

Там пояснюють, що скоординований підхід до встановлення тарифів на послуги роумінгу і міжнародних дзвінків в Україну, дозволяє мінімізувати додаткові витрати європейських та українських операторів. Водночас абоненти без додаткових доплат можуть отримувати послуги зі зв’язку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області