Зеленський закликав країни ЄС запровадити санкції проти атомної та ракетної галузей рф

17:38, 9 лютого 2023
Президент України закликав країни Євросоюзу запровадити санкції проти російської атомної галузі, та виробників ракет і дронів.
Зеленський закликав країни ЄС запровадити санкції проти атомної та ракетної галузей рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський закликав країни Європейського союзу запровадити санкції проти російської атомної галузі, та виробників ракет і дронів. Про це він заявив під час виступу на саміті ЄС у Брюсселі, передає «Європейська правда».

«росія створила в Європі загрозу радіаційної катастрофи, а російська атомна галузь досі вільна від глобальних санкцій. Є кроки, які ще мають бути зроблені. Приміром, застосування санкцій проти усієї ракетної та дронової індустрії росії, відповідної частини IT-сектору держави-терориста. Адже російський ракетний терор буде загрозою, поки не буде знищено джерело такої загрози», - сказав Зеленський.

Глава держави нагадав, що завдяки вже запровадженим санкціям російські енергоносії більше ніколи не будуть зброєю проти Європи.

«Нарешті всі побачили, як росія ставиться до європейців та енергетичних ринків. Дякую за санкційні пакети, які вже набули чинності. Але чи достатньо вони обмежили російський агресивний потенціал? Цей шлях потрібно пройти повністю, щоб у них не було ані можливостей, ані бажання витрачати зусилля на дестабілізацію будь-якої країни Європи», - додав Президент.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва