Збив жінку на пішохідному переході: у Києві судитимуть водія

22:00, 20 лютого 2023
Внаслідок отриманих травм потерпіла померла у лікарні.
Збив жінку на пішохідному переході: у Києві судитимуть водія
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліція Києва повідомила, що слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно водія, який перевищив швидкість та скоїв наїзд на 31-річну киянку.  ДТП сталася 30 грудня 2022 року на бульварі Лесі Українки, на столичному Печерську. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Після аварії медики госпіталізували постраждалу у тяжкому стані, внаслідок аварії вона отримала численні травми та через декілька годин померла.

За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолія Андросовича, у рамках кримінального провадження було проведено низку слідчих дій та технічних експертиз. Так, досудовим розслідуванням встановлено, що водій автомобіля перевищив швидкісний режим та проїхав пішохідний перехід на забороняючий червоний сигнал світлофора та наїхав на жінку.

«Фігуранту, раніше судимому за розбій, було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Санкція передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», — сказав він.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. Наразі фігурант перебуває під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська