Раді пропонують пом'якшити адміністративну відповідальність для батьків-одинаків

13:55, 21 лютого 2023
Законопроєкт передбачає, що на батька, який самостійно виховує дитину до 12 років, не може накладатися адміністративний арешт.
Раді пропонують пом'якшити адміністративну відповідальність для батьків-одинаків
Джерело фото: vechirniy.kyiv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 9036 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», який пропонує пом'якшити адміністративну відповідальність для батьків-одинаків. Про це повідомляє Тарас Мельничук.

За словами представника Уряду, даний законопроєкт спрямований на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, які мають дітей, в частині пом’якшення відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень та не застосування до них адміністративного арешту.

Відповідно законопроєктом пропонується:

1) доповнити частину другу статті 32 Кодексу України про адміністративні правопорушення категорією «чоловіки, які самостійно виховують дитину до дванадцяти років» та таким чином передбачити, що до них не може застосовуватися адміністративний арешт;

2) внести зміну до частини першої статті 34 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спрямовану на пом’якшення відповідальності чоловіків за вчинення адміністративного правопорушення, доповнивши зазначену частину такою позицією: «6) вчинення правопорушення чоловіком, який самостійно виховує дитину віком до одного року».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду