Шукали Patriot: стала відома мета останньої атаки рф по Україні

18:10, 12 березня 2023
Окупанти каскадом ракет по Україні вишукували ППО Patriot.
Шукали Patriot: стала відома мета останньої атаки рф по Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російські окупанти під час останньої масованої атаки 9 березня шукали в Україні комплекси ППО Patriot. Тому ворог здійснив декілька хвиль запусків ракет та дронів. Про це повідомила очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Ми розуміли й очікували накопичення сил і засобів, відстежували ретельно дії ворога і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але, нагадаю, ми всі були готові до того, що вони будуть вишукувати нову тактику дій, в тому числі протидію нашій ППО», - зазначила вона.

Гуменюк пояснила, що росіяни спочатку традиційно запустили по Україні дрони-камікадзе типу «шахед», щоб вишукати протиповітряну оборону. Потім окупанти здійснили удари різними типами ракет.

За цим була хвиля запусків ворожих безпілотників, аби розвідати наслідки ударів. У кінці росія випустила по Україні балістичні ракети, зокрема і «кинджали».

«Цілком очевидно, що таку тактику ворог використовував для того, щоб бодай якісь перемоги собі приписати. І перевірити нашу готовність на них реагувати. Чималу роль у цьому зіграла така попередня інформація про те, що вже Україна споряджена системами типу Patriot. І вони намагалися переконатися, чи воно так насправді», - додала речниця.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду