Ткаченко анонсував нові вимоги для виїзду за кордон діячів культури

08:26, 15 березня 2023
Для виїзду за кордон діячі культури мають підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення надавати звіт.
Ткаченко анонсував нові вимоги для виїзду за кордон діячів культури
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону заявив, що тепер для виїзду за кордон діячі культури мають підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення надавати звіт.

Зокрема ця категорія громадян має подавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік, та надавати контракти, які підтверджують мету виїзду.

Міністр зазначив, що якщо поїздка передбачає промотування країни чи збір коштів, то згодом має бути надано звіт, так само як і в разі дипломатичних візитів. Такий виїзд не може тривати понад 60 днів, наголосив Ткаченко.

«Ми просимо надавати дані про військовий облік чоловіків, які хочуть виїхати», – каже у коментарі Укрінформу заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко.

Людина має пред’явити або приписне посвідчення, або військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного. 

«Ведення цих документів – обов’язок фізичної особи, – додає Григоренко. – Те, що ми зараз додали ці документи до вимог на виїзд – для нас лише додаткові гарантії, що людина (…) повернеться, тому що в неї є обов’язок перед своєю країною».

Артисти, митці та журналісти мають надати контракти стосовно мети поїздки: промоція української культури чи збір коштів. 

Мінкульт видає тільки «лист сприяння» артисту або групі митців задля тимчасового виїзду за кордон, каже Григоренко. Остаточне рішення щодо дозволу на виїзд ухвалюють прикордонники під час перевірки.

«Ми не надаємо відмов – лише розʼяснення щодо документів, які мають надаватися для розгляду заявок, – зазначає Григоренко. – Якщо людина виносить якесь рішення у публічне поле як відмову МКІП, це означає, що вона не змогла надати всі необхідні документи».

По завершенню поїздки названі професіонали мають надати звіти про виконану роботу. Документ також потрібно буде показати, якщо йдеться про дипломатичні візити. 

Раніше ми писали, що представники України на Євробаченні TVORCHI поскаржилися на проблеми з виїздом за кордон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду