Скандал з цінами на продукти: в Міноборони запрацював департамент з питань запобігання та виявлення корупції

21:09, 14 березня 2023
Ключова мета департаменту — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.
Скандал з цінами на продукти: в Міноборони запрацював департамент з питань запобігання та виявлення корупції
Фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відтепер в Міністерстві оборони України працює департамент з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України. Штат працівників теж відповідно розширено. Про це йдеться на офіційному сайті Міноборони.

Виконуючий обов‘язки директора департаменту Сергій Степанян наголосив, що ключова мета Департаменту — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

«Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу. Моє завдання — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції. Одним з елементів роботи на системному рівні ми бачимо більш тісну взаємодію з громадськістю. Міністром оборони впроваджується реформа оборонних закупівель, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості у закупівлях.

Загалом, закликаю усіх. Військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію», — наголосив виконуючий обов‘язки директора Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України Сергій Степанян.

Повідомити про можливі порушення чи ризики можна наступним чином:

Спеціальна телефонна лінія +38 044 271 39 86

Електронна пошта [email protected].

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ДБР спільно з СБУ викрило і затримало злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців Збройних Сил України.

Крім того, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував затримання ДБР осіб, які «постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони»

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду