Уряд розширив коло осіб, які мають право на отримання ваучера у розмірі більше 25 тисяч грн, який надає Центр зайнятості: деталі

07:50, 22 березня 2023
Кабмін затвердив документ, який розширює коло осіб, що мають право на отримання спеціального ваучера на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання.
Уряд розширив коло осіб, які мають право на отримання ваучера у розмірі більше 25 тисяч грн, який надає Центр зайнятості: деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час засідання 21 березня Кабінет Міністрів України затвердив документ, який розширює коло осіб, що мають право на отримання спеціального ваучера на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ідеться про ваучер у розмірі більше 25 тисяч гривень, який надає Центр зайнятості, аби люди могли опанувати нові навички та професію і знайти затребувану на ринку праці роботу», — відзначив прем’єр.

Крім того, Уряд підтримав пілотний проект про перехід деяких соціальних закладів на фінансування за моделлю того, як працює система медичних гарантій.

Як зазначив Денис Шмигаль, зараз в Україні на медичні заклади виділяється не фіксована сума, а виплати йдуть за кількість послуг, які були надані пацієнтам.

«У межах пілотного проекту плануємо запровадити схожу модель для соціальних послуг у двох закладах Мінсоцполітики. Ми вже бачили, що така модель сприяє підвищенню якості послуг та ефективності використання бюджетних коштів. Тому будемо її застосовувати й розвивати», — підкреслив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва