Учнів комунальних закладів освіти у Києві, чиї батьки захищають Україну, під час дії воєнного стану забезпечать безоплатним харчуванням

22:32, 25 березня 2023
Учнів, чиї батьки захищають державу, незалежно від місця реєстрації останніх, під час дії воєнного стану забезпечать безоплатним харчуванням.
Учнів комунальних закладів освіти у Києві, чиї батьки захищають Україну, під час дії воєнного стану забезпечать безоплатним харчуванням
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дітей та учнів, які здобувають освіту у столичних комунальних закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, чиї батьки захищають Україну, незалежно від місця реєстрації останніх, під час дії воєнного стану забезпечать безоплатним харчуванням.

Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 78 депутатами, повідомили у пресслужбі.

Як зазначила депутатка Київміськради Олеся Зубрицька, питання організації харчування дітей в київських закладах освіти в час війни залишається актуальним.

«Наразі у закладах дошкільної та загальної середньої освіти пільгу щодо безкоштовного харчування отримують діти тільки тих військовослужбовців, які зареєстровані на території міста Київ. Водночас навіть якщо дитина має київську реєстрацію, але один з батьків, який захищає нашу державу на передовій, не має реєстрації у столиці, то дитина не має права на цю пільгу. Тому було необхідно прийняти це рішення та надати однакові пільги дітям, батьки яких захищають нашу державу на передовій або загинули під час виконання бойових завдань», – розповіла Олеся Зубрицька.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді