$5000 за одну людину: на Вінниччині чоловік намагався незаконно переправити військовозобов'язаних до Молдови

20:56, 29 березня 2023
Йому загрожує від 7 до 9 років ув'язнення.
$5000 за одну людину: на Вінниччині чоловік намагався незаконно переправити військовозобов'язаних до Молдови
Джерело фото: Вінницька обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Вінниччині викрито місцевого жителя, який займався незаконним переправленням військовозобов'язаних за кордон. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Слідство встановило, що 57-річний житель Могилів-Подільського району допомагав чоловікам призовного віку переправлятися до Молдови. За своїм послуги чоловік отримував винагороду у розмірі 5000 доларів США за одну людину.

Зазначається, що підозрюваний був обізнаний щодо дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів на кордоні з Молдовою.

«Він узгодив із 2-ма громадянами України призивного віку, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України, час та місце незаконного переправлення.

Після цього, взявши власний надувний човен з веслами та двигуном, а також тепловізійний прилад, він дістався до берега річки Дністер у місті Ямполі Могилів-Подільського району Вінницької області, звідки планував переправити двох чоловіків до Республіки Молдови.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, чоловік був викритий та затриманий правоохоронцями», – йдеться у повідомленні.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді