Уряд ухвалив удосконалений механізм виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій

18:27, 18 квітня 2023
Грошові виплати отримають як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами.
Уряд ухвалив удосконалений механізм виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

18 квітня уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 1195, спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

«Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами.

Повідомляти про евакуацію слід завчасно до органів місцевої влади. Щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються.

Люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тисяч гривень на дорослого і 3 тисяч гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

При отриманні коштів обов’язково необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю – відповідний підтверджуючий документ.

Щоб уникнути дублювання виплат або зловживань, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються», – йдеться у повідомленні міністерства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду