Які продукти харчування цього року подешевшають – прогноз від Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики

14:57, 24 квітня 2023
В Україні очікують зменшення цін на продукти з «борщового набору» – буряк, морква, цибуля.
Які продукти харчування цього року подешевшають – прогноз від Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики, народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Гайду розповів, які продукти харчування цього року подешевшають.

«В цьому році очікується зменшення цін на деякі продукти, які зазвичай споживає українець. Я маю на увазі ці продукти з «борщового набору» – буряк, морква, цибуля.

В цьому році фермери засіяли ці культури в тих областях, де раніше цього не робили. Я маю на увазі Одещину, центр України, Тернопільщина, Черкащина, тому ми очікуємо в кінці літа – початку осені, що ціни на ці продукти будуть поступово зменшуватися.

Також у цьому році, як і в минулому, фермери засіяли більше гречки. Як ми бачили, ціни на гречку незначно збільшились, потім вони почали зменшуватися. Ми очікуємо, що в цьому році ціна буде теж стабільна, чи буде зменшена, тому що в нас ще будуть накопичуватися резерви цього продукту.

Ще один аргумент на користь зменшення цін – це деокупація частини Херсонської області та Миколаївської області, де традиційно вирощували овочеву культуру. Зараз іде активне розмінування, тому ми очікуємо, що будуть і засіяні і забраний урожай овочевих культур, баштанних культур, ягід та фруктів», - розповів Гайду.  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду