Цивільні лікарні отримуватимуть 883 гривні за медогляд військових

17:48, 24 квітня 2023
Такий тариф установила Національна служба здоров’я України.
Цивільні лікарні отримуватимуть 883 гривні за медогляд військових
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак повідомила, що встановлений НСЗУ для цивільних медичних установ тариф за один комплексний медогляд військово-лікарської комісії (ВЛК) становитиме 883 грн. Про це вона сказала в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Щоб посилити спроможність військово-лікарських комісій, у програмі медичних гарантій (ПМГ) з’явився новий пакет, котрий дасть змогу залучити до роботи комісій цивільні медзаклади. Пакет передбачає проведення медичних оглядів мультидисциплінарними командами лікарів військово-лікарських комісій (ВЛК), що створюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки», – розповіла голова НСЗУ.

За її словами, позаштатні ВЛК при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки функціонуватимуть на базі цивільних медзакладів, їх кількість та перелік визначатимуть керівники обласних та Київської міської військових адміністрацій.

«Національна служба здоров'я України укладатиме договори з цими закладами та забезпечуватиме оплату наданих послуг. Тариф – 883 грн за один комплексний медичний огляд. Очікуємо, що це дасть можливість підсилити спроможність роботи ВЛК та скоротити кількість черг», – додала Гусак.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області