Вогнемети, гвинтівки, гранати та патрони: викрито схему нелегального збуту зброї

22:26, 10 травня 2023
Шістьом особам повідомлено про підозру.
Вогнемети, гвинтівки, гранати та патрони: викрито схему нелегального збуту зброї
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохронці викрили схему незаконного збуту зброї та боєприпасів через інтернет. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що чоловік налагодив продаж зброї, залучивши до нелегальної діяльності свого 28-річного сина та їхнього спільного знайомого – мешканця Харківської області.

«Чоловіки продали покупцям великокаліберний кулемет «ДШКМ», понад півтори тисячі патронів, автомати АКМС-74, протитанкові та підствольний гранатомети, запали УЗРГМ, гранати Ф-1.

За місцями проживання підозрюваних, у їхніх автомобілях, гаражах правоохоронці виявили та вилучили гвинтівки, карабін, мисливські рушниці, близько 2 тисяч патронів, комплектуючі до зброї.

Допомагав зберігати та відправляти зброю друг родини. Вдома у нього, а також на подвір'ї сусідів, які вже давно не живуть у будинку, вилучено ручний протитанковий вогнемет «Джміль», металеві частини до кулеметів та деталі, ножі, понад 1800 патронів, гранати та інше.

Також правоохоронці встановили ще двох фігурантів – жителя м. Бориспіль Київської області та мешканця Полтави, у яких під час слідчих дій вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Загалом правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків по різних областях України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі  п’ятьом зловмисникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, шостому – домашній арешт.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді