Зеленський схвалив план реформування усіх правоохоронних органів і прокуратури

09:14, 12 травня 2023
За словами глави держави, це детальний документ, який розраховано на час до 2027 року.
Зеленський схвалив план реформування усіх правоохоронних органів і прокуратури
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський схвалив план реформування усіх правоохоронних органів і прокуратури до 2027 року. Про це глава держави сказав під час вечірнього звернення.

«Сьогодні (11 травня – ред.) схвалив комплексний стратегічний план реформування нашої системи правопорядку – усіх правоохоронних органів та прокуратури. Це детальний документ, який розраховано на час до 27-го року», - розповів президент.

Президент наголосив, що треба «забезпечити таку систему гарантування справедливості та правопорядку для нашої країни, яка відповідатиме й нашій меті швидкого вступу України у ЄС».

«Додаємо нашої готовності реалізувати цю мету, і, що не менш важливо, – гарантуємо ті основи нового суспільного договору, які очевидно окреслюються зараз при захисті нашої держави», - сказав Зеленський.

Як зауважив глава держави, «кожен елемент державної системи – органи правопорядку передусім – мають працювати так, щоб люди реально відчували безпеку й захищеність, щоб люди реально відчували справедливість, щоб гарантувалося на рівні інституцій, на рівні повсякденної роботи тих, по кому люди судять про державу».

«Довіра в державі, довіра до держави формуються з довіри до тих, хто діє від імені держави. Правоохоронці, система прокуратури – ключові в цьому. Звичайно, разом з усіма іншими, хто працює в державному апараті», - додав президент.

Він заявив, що Україна має стати і вже стала місцем сили Європи та всього вільного світу.

«Маємо забезпечити в Україні максимум безпеки, максимум свободи, максимум поваги до закону, до людини», - відзначив Зеленський.

«І це відповідь на питання, яку Україну після війни ми будуємо. Державу, яка поважає своїх людей та яку поважають у світі. Державу, чий приклад життя шанують усі. Шлях до цього починається зараз. Починається в діях, особистих рішеннях кожного й кожної, хто воює, працює заради України та заради всіх українців», - підкреслив Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва