Заволодіння майже 17 млн грн на махінаціях з добривами: обрано запобіжний захід керівнику структурного підрозділу ДП

12:41, 12 травня 2023
Керівник одного зі структурних підрозділів державного підприємства є підозрюваним у справі щодо заволодіння понад 16,7 млн грн коштів одного з державних підприємств Інституту сільського господарства Степу НААН України.
Заволодіння майже 17 млн грн на махінаціях з добривами: обрано запобіжний захід керівнику структурного підрозділу ДП
Фото: НАБУ і САП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

11 травня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1,610 млн грн застави керівнику одного зі структурних підрозділів державного підприємства, який є підозрюваним у справі щодо заволодіння понад 16,7 млн грн коштів одного з державних підприємств Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Строк тримання під вартою - до 09.07.2023.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду;
  • не відлучатися із міста, де проживає підозрюваний, без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до територіального підрозділу ДМС свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і вʼїзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

«За даними слідства, восени 2021 року заступник директора, в період тимчасового виконання обов’язків директора підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою групою осіб, вчинив заволодіння грошовими коштами підприємства в особливо великих розмірах.

Заволодіння коштами було здійснено шляхом їх безпідставного перерахування за фіктивними договорами щодо поставки органічної добавки та її нібито внесення на поля державного підприємства.

Крім того, до вчинення цього злочину встановлена причетність керівника одного зі структурних підрозділів цього державного підприємства та директора приватного товариства, на рахунки якого й було переведено частину грошових коштів, які згодом легалізовані в готівку та розподілені між усіма учасниками злочинної схеми.

На сьогодні дії колишнього заступника директора держпідприємства кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Його пособників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», — розповіли деталі справи в САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді