У ISW пояснили, чому рф все частіше проводить повітряні атаки на Україну

14:00, 15 травня 2023
Окупанти змінюють тактику своїх ударів з повітря задля зниження здатності України здійснювати контрнаступ, — припускають у Інституті вивчення війни.
У ISW пояснили, чому рф все частіше проводить повітряні атаки на Україну
Фото: defence-ua.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Удари росії по Україні дронами і ракетами можуть бути частиною нової повітряної кампанії з метою знизити здатність ЗСУ вести контрнаступальні операції. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що з 19 квітня війська рф завдали щонайменше 10 серій ударів по всій Україні, особливо по тилових районах. Окупанти застосували значно менше високоточних ракет у цій останній серії ударів порівняно з їхньою невдалою кампанією, спрямованою на удари по критично важливій інфраструктурі України з осені 2022 року по зиму 2023 року.

За попередніми оцінками ISW, росіяни, ймовірно, витратили значну частину своїх високоточних ракет у попередній повітряній кампанії, і поточна повітряна кампанія рф "може використовувати набагато менше цих ракет у спробі зберегти обмежені запаси, що залишилися".

На думку експертів Інституту вивчення війни, натомість російські війська значною мірою покладалися на запуск великої кількості безпілотників іранського виробництва Shahed з метою придушити українську систему ППО, хоча Сили оборони України були більш ефективними у збиванні російських високоточних систем, ніж під час попередньої російської повітряної кампанії".

"Нова російська повітряна кампанія, схоже, зосереджена на Києві та передбачуваних українських військово-промислових та логістичних об'єктах у глибокому тилу", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, що минулої ночі силам ППО вдалося збити 25 безпілотників та 3 крилаті ракети.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду