Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 16 травня

19:23, 16 травня 2023
Серед іншого, затверджено Порядок використання державним підприємством Міноборони «Агенція оборонних закупівель» коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення.
Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 16 травня
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 16 травня, Кабінет Міністрів України провів засідання, під час якого розглянув низку важливих питань. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Серед них:

– Внесено зміни до постанови КМУ від 29.03.2002 N 426 «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового та начальницького складу підрозділів Державної фіскальної служби, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту». Урегульовано питання забезпечення військовослужбовців та поліцейських додатковим харчуванням, повсякденним набором сухих продуктів, добовим польовим набором продуктів під час виконання ними завдань за призначанням у районах ведення (воєнних) бойових дій, завдань територіальної оборони та відсічі збройної агресії проти України. Також урегульовано питання забезпечення харчуванням військовослужбовців Національної гвардії України, які виконують водолазні спуски та роботи під водою, та забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України бутильованою водою при виконанні ними завдань поза межами місць постійної дислокації тощо.

– Внесено зміни до Порядку надання Україною гуманітарної допомоги, Положення про Державне агентство меліорації та рибного господарства України, постанов КМУ від 20.03.2022 N 328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами в умовах воєнного стану» та від 21.03.2023 N 253 «Про надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії та скасування постанов Кабінету Міністрів України від 24 листопада 2022 р. N 1313 і від 23 грудня 2022 р. N 1421». Доручено обласним, Київській міській військовим адміністраціям організувати, у разі потреби, безоплатну передачу органам, фондам, програмам Організації Обʼєднаних Націй або її головних органів або спеціалізованим установам ООН, іншим автономним міжурядовим організаціям системи ООН або їх представникам зерна пшениці (не нижче 3 класу) у обсягах до 72 000 метричних тонн, закупленого у 2022 році за рахунок коштів державного бюджету, що передбачені за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану», в тому числі зерна, закупленого відповідно до постанови КМУ від 02.03.2022 N 185 «Деякі питання здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану», для надання гуманітарної допомоги. Визначено повноваження Держрибагентства в умовах воєнного стану здійснювати передачу зерна органам, фондам, програмам ООН або її головних органів або спеціалізованим установам ООН, іншим автономним міжурядовим організаціям системи ООН або їх представникам, для надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії.

– Затверджено Порядок використання державним підприємством Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель» коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Порядок визначає механізм використання державним підприємством Міністерства оборони «Агенція оборонних закупівель», яке уповноважено на здійснення закупівель та укладення державних контрактів (договорів) на закупівлю товарів, робіт і послуг оборонного призначення, коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації бюджетної програми «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання» та встановлює деякі особливості виконання функцій служби державного замовника.

– Внесено зміни до Порядку прийому на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування». Продовжено на 2023 рік умови подання документів для вступу на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування», що існували у 2022 році. Встановлено, що конкурсний відбір осіб на навчання здійснюється: на основі раніше здобутого ступеня вищої освіти бакалавра за результатами єдиного фахового вступного випробування та єдиного вступного іспиту, що проводяться відповідно до законодавства; на основі раніше здобутого ступеня вищої освіти магістра - за результатами фахового іспиту з основ економіки та держави і права, вступного іспиту з іноземної мови, що проводяться закладами вищої освіти, або за результатами єдиного фахового вступного випробування та єдиного вступного іспиту, що проводяться відповідно до законодавства.

– Внесено зміни до Положень про Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство охорони здоровʼя України, Міністерство соціальної політики України, Міністерство економіки України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державну службу України з надзвичайних ситуацій, Національну соціальну сервісну службу України в частині визначення завдань з реалізації державної політики у сфері протимінної діяльності у взаємодії з Національним органом з питань протимінної діяльності, центром протимінної діяльності та центром гуманітарного розмінування.

– Виділено Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на безповоротній основі 4 млрд. 433 млн. 350 тис. гривень (видатки споживання) на нову бюджетну програму для надання компенсації для відновлення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення». Визначено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури відповідальним виконавцем нової бюджетної програми. Внесено зміни до Порядку використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

– Схвалено проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Південно-Африканської Республіки про скасування візових вимог для пред’явників дипломатичних, службових або офіційних паспортів. Положеннями Угоди передбачено скасування візових вимог для вʼїзду і перебування громадян України - предʼявників дипломатичних та службових паспортів в ПАР строком до 90 днів, та громадян ПАР - предʼявників дипломатичних, службових або офіційних паспортів в Україні строком до 90 днів протягом 180 днів.

– Внесено зміни до складу Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, через територію інших країн на територію України, допомоги у поверненні в Україну. Доповнено склад Координаційного штабу трьома новими членами, а саме: керівником (заступником керівника) структурного підрозділу Верховного Суду; керівником (заступником керівника) структурного підрозділу Офісу Генерального прокурора; представником Уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони.

– Здійснено у 2023 році розподіл резерву освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати з нарахуваннями, що виникла у 2022 році. Розподіл резерву освітньої субвенції між місцевими бюджетами в обсязі 14 млн. 580,4 тис. гривень дасть змогу погасити кредиторську заборгованість із оплати праці з нарахуваннями педагогічних працівників, що утворилася на кінець 2022 року в місцевих бюджетах Харківської та Херсонської областей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду