Росіяни планують зробити живий щит із представників іноземних держав на ТОТ, – Верещук

15:07, 24 травня 2023
У Мінреінтеграції закликали іноземні держави вжити невідкладних заходів, аби їхні громадяни, тим паче діти, не перебували на тимчасово окупованих територіях України.
Росіяни планують зробити живий щит із представників іноземних держав на ТОТ, – Верещук
Фото: minre.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Росіяни намагаються заманити на тимчасово окуповані території іноземних громадян, зокрема дітей. Про це повідомила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук в ефірі телеканалу «Інтер».

За словами посадовиці, у такий спосіб ворог намагається легітимізувати окупацію перед міжнародною спільнотою та зробити живий щит із представників іноземних держав.

Так, як зазначила Верещук, росія почала активно пропагувати літній відпочинок, зокрема у Криму, куди під приводом організації культурно-просвітницьких заходів намагається заманити якомога більше дітей з різних країн.

Насправді, це прагнення використати дітей як живий щит. Щоб прикритися ними від ЗСУ, пояснила Віцепрем’єр-міністр.

Вона закликала іноземні країни вжити невідкладних заходів, аби їхні громадяни, тим паче діти, не перебували на тимчасово окупованих територіях України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді