НКРЕКП запропонувала затвердити тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн

21:52, 26 травня 2023
З 1 червня 2023 року пропонуються затвердити єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу корекції цін.
НКРЕКП запропонувала затвердити тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення, щоб збалансувати систему забезпечення доступності електрики для побутових споживачів. 

НКРЕКУ подає пропозиції щодо внесення змін до положення про спецзобов’язання щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року з впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн// кВт-год з ПДВ, – йдеться у листі до Міненерго за підписом тво глави регулятора Руслана Кайдаша, переданому Енергореформі.

Регулятор зазначає, що запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники державного "Енергоатома" та "Укргідроенерго" і наблизити механізм положення спецобов'язків щодо забезпечення доступності електроенергії для населення (ПСО) до збалансованого стану.

Також у поданні додали, що для стабілізації ПСО потрібно поступово приводити ціни на електрику для побутових споживачів до ринкового рівня. Крім того, НКРЕКП провела консультації із Секретаріатом Енергетичного співтовариства щодо цих пропозицій.

Повідомляється, що Кабмін розгляне цю пропозицію, і, швидше за все, підтримає її на своєму засіданні найближчими днями.

Нагадаємо, що Нацкомісія підвищила тарифи для обленерго на 25-50%.

Також у НКРЕКП назвали причину необхідності підняття тарифів на електроенергію. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді