Раді рекомендують надати дітям-сиротам право на першочергове зарахування до профтехів та вишів

18:34, 30 травня 2023
Водночас Комітет з питань молоді і спорту пропонує надати таке ж право дітям, один з батьків яких загинув внаслідок агресії російської федерації проти України.
Раді рекомендують надати дітям-сиротам право на першочергове зарахування до профтехів та вишів
Фото: minre.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №9231 щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа, в галузі освіти.

Члени Комітету підтримали надання дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа права на першочергове зарахування до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.

Водночас вони запропонували надати таке ж право дітям, один з батьків яких загинув внаслідок агресії російської федерації проти України.

Члени Комітету також зауважили, що держава має надати дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування дітям, один з батьків яких загинув внаслідок агресії російської федерації проти України, можливості для отримання якісної загальної середньої освіти, що дасть їм можливість успішно вчитися в закладах фахової передвищої освіти та закладах вищої освіти.

Інакше, на думку членів Комітету, може повторитися негативний досвід минулих років, коли діти, які вступали до закладів вищої освіти поза конкурсом, не маючи необхідної підготовки, потім не могли успішно вчитися і були вимушені залишати заклади вищої освіти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді