Гаряче харчування для учнів 1-4 класів та кейтеринг у дитсадках: Уряд ухвалив дві постанови

18:00, 1 червня 2023
Кабмін на позачерговому засіданні ухвалив дві постанови, які стосуються шкільного харчування.
Гаряче харчування для учнів 1-4 класів та кейтеринг у дитсадках: Уряд ухвалив дві постанови
Фото: pon.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

1 червня 2023 року Кабмін на позачерговому засіданні ухвалив дві постанови, які стосуються шкільного харчування. Про це повідомляють у МОН.

– «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою при Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році».

Постанова передбачає надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році для відшкодування коштів, витрачених на організацію гарячого харчування учнів 1-4 класів, та забезпечить вдосконалення організації харчування у закладах загальної середньої освіти, що вплине на спроможність територіальних громад забезпечити гаряче харчування для здобувачів освіти;

– «Про внесення змін до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Ухвалена постанова забезпечить удосконалення організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, у яких організація гарячого харчування є неможливою та\або економічно недоцільною.

Постанову доповнює Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305, новим пунктом, що надасть можливість додати технологічні моделі організації харчування та у закладах дошкільної освіти допустити організацію кейтерингу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області