Скабєєва, Соловйов та Красовський: у Литві розпочали розслідування щодо трьох російських пропагандистів

18:53, 12 червня 2023
Трьох російських пропагандистів перевірять на причетність до підбурювання до воєнних злочинів і до злочинів проти людяності.
Скабєєва, Соловйов та Красовський: у Литві розпочали розслідування щодо трьох російських пропагандистів
Фото: ТСН.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Литві генеральна прокуратура розпочала розслідування щодо трьох російських пропагандистів Антона Красовського, Ольги Скабєєвої та Владіміра Соловйова. Про це йдеться у заяві прокуратури.

Зокрема, зазначається, що цих трьох росіян перевірять на причетність до підбурювання до воєнних злочинів і до злочинів проти людяності.

Відомо, що перевірка буде відбуватися також у межах ширшого досудового розслідування можливої незаконної депортації українських дітей до Білорусі.

У прокуратурі імен росіян не назвали. Уточнення надав голова комітету Сейму Литви з нацбезпеки і оборони Лаурінас Кащюнас.

«Ці розповсюджувачі російської державної пропаганди систематично, методично та постійно публічно закликають керівництво армії російської федерації та солдатів і бійців воєнізованих формувань здійснювати поводження з людьми, заборонене міжнародним правом, та вбивство осіб, які перебувають під захистом міжнародного права в Україні.

Серед іншого слід зазначити, що В. Соловйов підбурює до вчинення військових злочинів і злочинів проти людства проти інших європейських держав і народів, зокрема Литви, Польщі, Німеччини. Кримінальний кодекс не передбачає строків давності цих злочинних діянь», – йдеться у повідомленні Кащюнаса.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді