Якщо рф говорить про «брудну бомбу», то ворог може її застосувати, — Міноборони

16:08, 20 червня 2023
Йдеться про реальну загрозу застосування «брудної бомби» окупантами.
Якщо рф говорить про «брудну бомбу», то ворог може її застосувати, — Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо рф говорить про «брудну бомбу», то це може бути реальною загрозою її застосування окупантами. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«Нікчемними є звинувачення російської федерації на чужу адресу щодо порушень міжнародного гуманітарного права, створення «брудних бомб», використання заборонених методів та засобів ведення війни», - йдеться у повідомленні.

Відомство заявляє, що влада рф хоче відвернути увагу від очевидних поразок окупаційних військ на фронті та створити недовіру західних союзників до України. Також оборонне відомство вирішило нагадати приклад злочинів рф:

Саме росія безпідставно та неспровоковано вторглася на територію України;

У 2022 рф захопила Чорнобильську і Запорізьку АЕС, розміщувала зброю і боєприпаси там, вела обстріли. Окупована Запорізька АЕС і досі використовується росіянами як фактор шантажу.

«А підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної та гуманітарної катастрофи. На совісті росії - обстріли населених пунктів України, масові вбивства цивільного населення, катування та страти військовополонених», - заявили у Міноборони.

Зазначається, що якщо рф говорить про небезпеку війни від когось - то вона її розвʼязує сама. Також якщо росія говорить про «брудну бомбу», то це може бути реальною загрозою її застосування росіянами. Українське оборонне відомство запевнило, що оцінює всі сценарії та повʼязані ризики і спільно з іншими відомствами та військовими адміністраціями вживає заходів для протидії російській загрозі.

Як відомо, подібні заяви з уст російської влади звучали восени минулого року, коли російські окупанти зазнавали поразки на фронті довкола Херсону.

А нещодавно голова служби зовнішньої розвідки рф Наришкін почав складати фейки, що Україна «працює над брудною бомбою».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду