Здавав ворогові дислокації українських ППО та аеродромів на Кіровоградщині: затримано мешканця Кропивницького

11:01, 30 червня 2023
Завербований російською спецслужбою житель Кропивницького передавав ворогові дані про місцезнаходження ППО та технічний стан аеродромів на території регіону.
Здавав ворогові дислокації українських ППО та аеродромів на Кіровоградщині: затримано мешканця Кропивницького
Фото: ssu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Кіровоградщині затримали мешканця Кропивницького, який працював на окупантів. Його підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Відомо, що чоловіка завербувала російська спецслужба на початку 2023 року. Увагу росіян привернули антиукраїнські дописи підозрюваного в одному з прокремлівських Телеграм-каналів.

Подальшу комунікацію з агресором зрадник здійснював через месенджер. При цьому, перед кожним початком «листування» використовував спеціальний «ідентифікаційний» код.

За даними слідства, житель Кропивницького збирав для росіян максимум інформації про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів з боєприпасами ЗСУ.

Також зловмисник намагався виявити вогневі позиції системи протиповітряної оборони поблизу українських авіаційних об’єктів.

Крім того, російська спецслужба хотіла з’ясувати через свого агента загальну кількість можливих влучань по аеродромній інфраструктурі регіону.

Встановлено, що на «поточні витрати» фігурант отримував від фсб «перекази» у криптовалюті. Загальна сума отриманих коштів становила до 10 тисяч у гривневому еквіваленті.

У разі отримання закритих відомостей, окупанти планували використати їх для здійснення повторних повітряних атак на інфраструктуру Сил оборони.

Втім, співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали ворожого поплічника «на гарячому» під час відеозйомки ним території однієї з військових частин ЗСУ.

У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для фіксації «потрібних» цілей та спілкування з фсб.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.



Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва