Як отримати паспорт України при наявності документа радянського зразка: пояснення Мінреінтеграції

14:52, 30 липня 2023
Особі без паспорта України варто звернутися до територіального підрозділу ДМС із наявними документами.
Як отримати паспорт України при наявності документа радянського зразка: пояснення Мінреінтеграції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Деякі українці похилого віку, евакуйовані із зон бойових дій, які досі не отримали паспорт громадянина України й мають лише документ радянського зразка, мають ряд проблем, зокрема, під спроби отримати соціальну допомогу, – повідомляє Мінреінтеграції.

Оскільки кожен випадок індивідуальний, особі варто звернутися до територіального підрозділу ДМС із наявними документами. Їй буде надано консультації та роз’яснення щодо подальших дій.

Якщо ж відомості про постійне проживання на території України станом на 24.08.1991 й проживання станом на 13.11.1991 не підтверджуються – особа може звернутись до суду, щоб встановити зазначені факти, після чого зможе пройти процедуру реєстрації особи громадянином України.

«Якщо в особи наявний паспорт і реєстрація місця проживання підтверджується станом на зазначені вище дати, то особа може звертатися до територіального підрозділу ДМС для оформлення паспорта громадянина України», - пояснює відомство.

У випадку, якщо особа є недієздатною – її інтереси представляє законний представник: один із батьків, опікунів або ж піклувальників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області