У Києві «накрили» масштабний call-центр шахраїв

09:21, 5 серпня 2023
Офіс незаконного call-центр був розрахований на понад 700 робочих місць для диспетчерів.
У Києві «накрили» масштабний call-центр шахраїв
Джерело фото: Національна поліція України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві на Подолі правоохоронці викрили чергову незаконну діяльність call-центру, ще й розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганських дій в приміщенні офісу. В результаті слідчих дій, встановлено особи 197 працівників, вилучено 725 одиниць техніки та документацію, – повідомляють в Національній поліції України.

«3 серпня у Подільському районі Києва правоохоронці задокументували незаконну діяльність ще одного call-центру. Крім того, правоохоронці задокументували факт пошкодження майна. Як стало відомо, група молодиків вибила вхідні двері та вікна на першому поверсі будівлі», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали 4 «активістів». Ними виявилися мешканці Київщини, 1990, 1992, 1993 років народження, та киянин, 1993 року народження. Тривають заходи з затримання ще двох правопорушників.

Слідчі внесли даний факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а також розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганських дій за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України