Звільнити Крим без воєнних дій неможливо, — Буданов

10:41, 27 серпня 2023
За словами керівника ГУР, Україна поверне Крим «комбінованим шляхом».
Звільнити Крим без воєнних дій неможливо, — Буданов
Фото: Олександр Чекменьов
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна звільнить Крим «комбінованим шляхом», але без воєнних дій це неможливо. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю Радіо Свобода «Крим реалії».

«Комбінованим шляхом – це не тільки дипломатичним, не тільки військовим, є ще багато різних варіантів. Але без воєнних дій це неможливо. Як я казав всі ці роки…

Комбінованим шляхом ми все повернемо. Що це таке – я зараз не буду давати роз’яснення», — зазначив він.

Пояснюючи свої попередні висловлювання про те, що наприкінці весни ЗСУ зайдуть до окупованого Криму, Буданов сказав: «На жаль, треба визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мали б за всіма розрахунками. Але маємо що маємо. Але можна сказати, що ми впевнено рухаємося вперед. А якщо подивитись на Крим і той рівень бойових дій, які там відбуваються, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати, порівняно з 2022 роком».

Відповідаючи на питання, чи сильно вплине на логістику окупаційних військ можливе виведення з ладу Кримського мосту, Буданов сказав, що воно може призвести до уповільнення, але не припинення логістики.

«Для логістики головне не той Кримський міст, а залізничний. І є з давніх часів паромна переправа. Будуть не ті темпи, але вони зможуть поповнювати запаси все одно», - сказав він.

Буданов також розповів, що багато з керівників окупаційних військ вивезли свої родини з півострова, побоюючись контрнаступу України. А дехто був змушений «найближчих членів сімей повернути (до Криму – ред.) під певним тиском».

Керівник ГУР також розповів, що з кінця осені минулого року працівники кримського фсб масово будь-якими способами стали намагатися перевестись кудись до рф.

На питання, скільки з них перевелося, Буданов сказав, що «половина точно».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду