Збирав дані про розміщення систем ППО: в Одесі затримали ворожого агента, який хотів «зламати» телефон військової

20:04, 13 вересня 2023
СБУ повідомляє, що ворожий агент намагався «зламати» телефон військової для отримання розвідінформації, яку потім хотів передати спецслужбам рф.
Збирав дані про розміщення систем ППО: в Одесі затримали ворожого агента, який хотів «зламати» телефон військової
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одесі затримали російського інформатора, який хотів «зламати» телефон військової ЗСУ для розвідданих. Про це повідомляє СБУ.

Як стало відомо, прихильник «руського миру» шукав «виходи» на спецслужби рф, щоб «зливати» їм інформацію про українських військових. 

Спочатку він звернувся до адміністратора одного з прокремлівських Телеграм-каналів, який поширює дані про переміщення Сил оборони України.

Зазначається, що для отримання розвідінформації одесит намагався «зламати» телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті.

За даними слідства, жінка приїхала в Одесу з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, ворожий агент чекав від спецслужб рф «інструкцію» як зламати гаджет захисниці.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора і тим самим запобігли його злочинним намірам.

У ході оперативних дій Служба безпеки отримала інформацію про причетність одесита до збору розвідданих про розміщення систем ППО на Одещині.

Для пошуку геолокацій він регулярно об’їжджав область, а також «втемну» випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Йому загрожує до 8 років тюрми.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду