В Черкасах затримали рекетира, який «вибивав» гроші з родин загиблих військових

17:02, 20 вересня 2023
СБУ затримала у Черкасах рекетира на отримання частки грошей у розмірі 200 тисяч гривень.
В Черкасах затримали рекетира, який «вибивав» гроші з родин загиблих військових
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Черкасах служба безпеки затримала зловмисника, який вимагав від родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Ця допомога включала одноразову виплату у розмірі 15 мільйонів гривень після загибелі воїна на війні, – повідомили в СБУ.

В разі відмови від сплати, рекетир погрожував фізичною розправою та насильством, включаючи загрози відносно дітей сімей загиблих.

Служба безпеки документувала, що зловмисник вимагав майже 800 тисяч гривень від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув весною 2022 року під Сєвєродонецьком.

Зловмисник використовував анонімні телефонні номери та робив вимоги через телефон. Під час операції затримання йому передали частину «данини» у розмірі 200 тисяч гривень.

За даними слідства, зловмисник є місцевим жителем і використовував свої зв'язки серед мешканців регіону для отримання інформації про родичів загиблих українських воїнів.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). Також обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Розслідування триває для встановлення всіх обставин злочину та точної кількості потерпілих. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду