Якщо Україна програє, це буде кінець Європи, — Кулеба

16:09, 9 жовтня 2023
Війна рф проти України є екзистенційною війною для Європи, тому європейці не можуть собі дозволити не перемогти з Україною.
Якщо Україна програє, це буде кінець Європи, — Кулеба
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Країни Євросоюзу не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною в боротьбі з російською агресією, це буде кінець Європи, якщо Україна програє. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Forbes Україна.

«Ми всі жили очікуваннями швидкої війни. І Путін жив очікуванням швидкої війни, тільки він інакше собі це уявляв», - сказав міністр.

За словами Кулеби, у європейських країнах наратив звучить такий - якщо війна триватиме довго, «ми все одно будемо з вами стільки, скільки потрібно для вашої перемоги».

«Це лунало і від високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, і від міністрів. Для Європи це екзистенційна війна. Європейці розуміють – це про них також. Вони не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною в цій війні. Це буде кінець Європи, якщо Україна програє», - заявив міністр. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва