Чому «шахеди» долітають до заходу України: відповідь Повітряних сил

21:34, 10 листопада 2023
У західних областях багато лісів і пагорбів, що ускладнює візуальну видимість ворожих цілей.
Чому «шахеди» долітають до заходу України: відповідь Повітряних сил
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Заході України мобільним вогневим групам значно важче збивати ударні безпілотники типу «шахед» через ландшафтні особливості місцевості. Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю Новини.LIVE.

За його словами, якщо у південних регіонах переважає рівнина, то в західних областях – багато лісів і пагорбів, що ускладнює візуальну видимість ворожих цілей.

«У західних областях більш гірська місцевість, сотні метрів над рівнем моря, пагорби, ліси. Починаючи з Хмельницької та Тернопільської областей місцевість є горбистою. Пагорби ускладнюють», – сказав Ігнат, додавши, що видимість скорочує час, за який захисники мають збити дрон. 

Він також наголосив, що «шахед» – складна ціль, їх запускають уночі, а радіус ураження мобільної вогневої групи невеликий.

«Інколи навіть половину не вдається знищити «шахедів», тому що летять вони групою, потім розділяються на підгрупи, потім — по одному, і отак летять в різні боки з різних напрямків, притискаючись до землі. Інколи навіть ландшафт місцевості не дає змоги його побачити: начебто гудить, але мобільні вогневій групі потрібно його насамперед побачити візуально і знищити», – підсумував Ігнат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська