Продавав неіснуючі автомобілі для потреб ЗСУ: на Харківщині судитимуть шахрая

18:51, 17 листопада 2023
Шахрай зі спільником ошукав 13 українських військовослужбовців на понад 1,2 мільйона гривень.
Продавав неіснуючі автомобілі для потреб ЗСУ: на Харківщині судитимуть шахрая
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Харківщині судитимуть 31-річного жителя Лозової, якого звинувачують у шахрайстві у співучасті з групою осіб. Обвинувачений в мережі «продавав» неіснуючі автомобілі для потреб ЗСУ, – повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, раніше судимий за майнові злочини чоловік, використовуючи великий попит на автомобілі для виконання військових завдань, створив фіктивні оголошення про продаж позашляховиків у мережі. Незважаючи на те, що насправді таких машин він не володів і не мав наміру укладати чесні угоди, він взаємодіяв з потенційними покупцями через спільника.

Спільник зловмисника узгоджував деталі покупки і просив передоплату. Після отримання грошей «продавець» припиняв комунікацію з покупцем. За даними слідства, на цю схему натрапили 13 українських військовослужбовців, загальна сума збитків склала понад 1,2 мільйона гривень.

Наразі підозрюваний утримується під вартою. Справу розглядатиме Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Одночасно з цим триває робота щодо визначення особи спільника обвинуваченого.

Зазначена злочинна діяльність виявилася та була задокументована спільно з Лозівським Регіональним відділом поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області. Згідно з чинним законодавством, обвинуваченому загрожує до трьох років позбавлення волі за вчинене шахрайство.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України