НАЗК внесло газову компанію Fluxys до списку міжнародних спонсорів війни

11:41, 30 листопада 2023
Бельгійський незалежний оператор газової системи Fluxys потрапив до списку спонсорів війни через експорт російського газу.
НАЗК внесло газову компанію Fluxys до списку міжнародних спонсорів війни
Джерело фото: Offshore Energy
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Незалежний бельгійський оператор газової системи Fluxys опинився в центрі скандалу через сприяння експорту російського скрапленого природного газу, що, за заявами, фінансує російське вторгнення в Україну. Національне агентство з питань запобігання корупції включило Fluxys до списку міжнародних спонсорів війни, –повідомили в НАЗК.

Fluxys надає свої газотранспортні можливості компанії «Ямал СПГ», яка є основним постачальником російського СПГ на зовнішні ринки та переважна частина акцій належить російським газовим магнатам Леоніду Міхельсону та Геннадію Тимченку, близьким до диктатора володимира путіна.

За словами Олександра Новікова, Голови НАЗК, ця співпраця Fluxys допомагає росії поповнити свій бюджет на 800 мільйонів євро, що може використати, зокрема, на військові цілі. Однак Fluxys, незважаючи на це, продовжує утримувати співпрацю з російськими компаніями «Ямал СПГ» та «Новатек» як у 2022, так і у 2023 році.

За оцінками міжнародних експертів, росія очікує отримати до 800 мільйонів євро податкових надходжень від експорту СПГ, завдяки співпраці з Fluxys у Зебрюгге у 2023 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва