Раді пропонують дозволити вручати повістки органам місцевого самоврядування та виконавчої влади

20:59, 5 грудня 2023
Повістки планують дозволити вручати не тільки представники ТЦК, а й органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади.
Раді пропонують дозволити вручати повістки органам місцевого самоврядування та виконавчої влади
Джерело фото: Генеральний штаб ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Член комітету з питань нацбезпеки та оборони України Федір Веніславський анонсував зміни щодо мобілізації, які готують винести на розгляд до Верховної Ради.

Так, «норма цього законопроекту: щоб уникнути конфліктів під час проведення мобілізаційних заходів, ми уточнюємо як права військовозобов'язаних, так і представників ТЦК». А повістки можуть вручати не лише представники ТЦК, але і органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади.

«Повістки можуть вручатися не лише представниками ТЦК, але і через органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади – щоб уточнити повноваження всіх органів публічної влади у питаннях мобілізації. Тому що зараз у чинному законі про мобілізаційну підготовку та мобілізацію вже передбачено, що ці органи беруть участь у мобілізаційних заходах, але на практиці вони дуже часто уникають цих своїх обов'язків. Крім того, ми передбачаємо, що і військові адміністрації долучаються до цих заходів», – розповів Веніславський.

До того ж, Веніславський анонсував закон про обов'язок українців носити із собою військовий квиток та як планують врегулювати призов тих, хто здобуває другу вищу освіту.

Раніше ми писали, що хто матиме право на відстрочку від військової служби: на розгляд Ради готують законопроєкт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва