Відстрочки не буде: як планують врегулювати призов тих, хто здобуває другу вищу освіту

19:39, 5 грудня 2023
Громадяни, що вступають на другу вищу за іншою спеціальністю не матимуть права на відстрочку.
Відстрочки не буде: як планують врегулювати призов тих, хто здобуває другу вищу освіту
Джерело фото: rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що у парламенті готується законопроєкт, який передбачає ряд змін у мобілізації та у проходженні військової служби.

Так, громадяни, які отримують другу вищу освіту не зможуть отримати відстрочку.

«Ми передбачаємо, що мають право на відстрочку від призову лише ті особи, які здобувають наступний рівень освіти – наприклад, якщо після магістерського ступеня людина йде на аспірантуру. Тобто особи, які після однієї вищої освіти, здобувають другу вищу освіту – того ж рівня або нижчого рівня – для них відстрочки не буде», – зазначив Веніславський.

Тобто, якщо особа вже отримала диплом магістра і зараз вступає на здобуття другої освіти за іншою спеціальністю, то «це вже не буде вважатись послідною освітою, тому права на відстрочку у такої особи не буде».

До того ж, Веніславський анонсував закон про обов'язок українців носити із собою військовий квиток. Крім того, планується, що повістки надходитимуть на електронні пошти.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський заявив, що чекає конкретики у питанні мобілізації – і ці комплексні речі мають опрацьовувати військове керівництво та Міноборони.

Додамо, Олексій Данілов анонсував зміну підходу до мобілізації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва